UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захисником Шарія в Іспанії буде адвокат Пучдемона

Водночас дружина Шарія своєрідно прокоментувала арешт чоловіка.

Затриманого в Іспанії та підозрюваного у державній зраді України проросійського блогера Анатолія Шарія у суді захищатиме адвокат Гонсало Бойє, який захищає також інтереси колишнього глави уряду іспанської Каталонії Карлеса Пучдемона, повідомляє Europa Press.

Юридичні джерела підтвердили виданню, що Шарій сьогодні предстне перед головою Центрального суду №4. За словами джерел в поліції, арешт відбувся в Таррагоні, де проживав блогер.

Адвока Гонсало Бойє захищає Пучдемона, який втік від іспанського правосуддя до Бельгії після незаконного референдуму щодо незалежності регіону 2017 року.

Після новини про затримання його дружина Ольга Шарій в Telegram опублікувала уривок пісні, який підписала як «Коментар»:

Даже самый строгий надзиратель

У стены задумчиво стоит.

Только он один, паскуда, знает…

Далі  мала б бути фраза з куплету  «Что парнишке ночь осталось жить», однак цього фрагменту на відео немає.

16 лютого 2021 року СБУ оголосила Анатолію Шарію підозру за статтями про державну зраду і розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Український суд дозволив затримати блогера і лідера партії, котрий протягом уже тривалого часу постійно мешкає в Іспанії. 4 травня 2022 року Шарія затримали в Іспанії.

Як повідомив представник президента у Конституційному суді Федір Веніславський, проросійського блогера Анатолія Шарія передадуть Україні.