UA / RU
Підтримати ZN.ua

Західна преса стурбована, як допомогти Путіну "зберегти обличчя" - Гриценко

В Європі вірять, що зможуть достатньо підсолодити Путіну, щоб він не пішов далі на захід. 

Стурбованість західної преси щодо питання, як “допомогти путіну зберегти обличчя” і не визнати перед його ж народом програш у війні проти України викликає щонайменше подив, вважає колишній міністр оборони України Анатолій Гриценко.

“Західна преса. Стурбована, чим би допомогти путіну "зберегти обличчя" і щоб він, зупинивши війну, міг "продати росіянам свою перемогу". Аби не пішов далі, на східні (найслабші) країни НАТО, аби не втягнув Альянс у війну”, - написав політик у неділю, 27 березня. 

Він наголосив, що захід наче не бачить очевидного - що путін уже завдав значних руйнувань і збитків Україні, зокрема зруйнував ключові оборонні підприємства України, зруйнував місця дислокації військ і навчальні центри, знищив десятки мостів і залізничних вузлів та варварськи нищить наші крупні міста на півночі, сході й півдні.

“Хтось після цього в цивілізованому (?!) світі ще дбає про "збереження обличчя" фюрера? Замість того, щоб негайно надати Україні, тепер уже після місяця виснажливої  боротьби, - хоча б отой 1% (один) їхньої дійсно ефективної зброї?”, - вказав Гриценко. 

Зазначимо, що західні політики вже неодноразово заявляли про страх можливого втягування їх у війну з Росією і намагання “зробити все можливе, щоб цього не сталось”. Однак кремлівські пропагандисти вже відверто починають розмови, що на Україні “РФ не варто зупинятись”. Насамперед “повернути під російське крило” хочуть Польщу та країни Балтії.