UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захід продовжить посилювати обороноздатність України у двох напрямках – Остін

Допомога стосуватиметься сьогоденних потреб і віддаленої перспективи. 

Держави Заходу продовжать надавати військову підтримку Україні, щоб посилити її обороноздатність у протистоянні російському вторгненню зараз, а також зміцнити в майбутньому. Про це повідомив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін під час виступу на зустрічі "Рамштайн-6".

"Контактна група взяла на себе зобов’язання підтримувати самооборону України на довгостроковий період. І це саме те, що ми робимо. Контактна група залишається об'єднаною та рішучою. Ми будемо продовжувати посилювати обороноздатність України для нагальних потреб сьогодення й на віддалену перспективу", – заявив Остін. 

Читайте також: Резніков назвав головне питання сьогоднішньої зустрічі у форматі "Рамштайн"

Він розповів, що наразі західні партнери намагаються залучити нові інвестиції у свою оборонну промисловість, щоб продовжити допомагати Україні та поповнити власні запаси озброєння. 

Зокрема, голова Пентагону запевнив, що після надання нового пакету допомоги США будуть прагнути задовольняти оборонні потреби нашої держави й у наступні місяці й роки.

Крім цього, Ллойд Остін заявив, що завдяки спільним зусиллям, Україна досягла величезного прогресу. За його словами, наші Сили оборони вже змінили динаміку війни.