UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захист Тимошенко знову просить про відвід Кірєєва

Другий адвокат лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк вніс клопотання про відвід судді Печерського райсуду Києва Родіона Кірєєва.

О.Плахотнюк заявив, що просить відводу судді у зв'язку з тим, що суддя допустив кілька порушень законодавства. Зокрема, не дав можливість Ю.Тимошенко подати заяву про призначення їй захисників на засіданні 15 липня, а також, порушуючи законодавство, вилучив її із зали.

У свою чергу другий адвокат Ю.Тимошенко Микола Сірий заявив, що підтримує клопотання свого колеги, а також вважає, що Р.Кірєєв повинен принести вибачення Ю.Тимошенко за те, що своїми діями порушував її права, а також за неповажні висловлювання на її адресу у судовому процесі, а саме - питання про її здоров'я, як причину неможливості стоячи звертатися до суду.

Нагадаємо, сьогодні новий адвокат Ю. Тимошенко Микола Сірий вніс клопотання про відвід судді Р.Кірєєва. У своєму клопотанні він заявив, що підставою для відводу є недопущення захисників до процесу 15 липня, незважаючи на те, що відповідну заяву було подано ще того дня, а також вилучення екс-прем'єра із зали засідання з порушенням норм законодавства України.

М.Сірий уточнив, що дії судді Р.Кірєєва свідчать про «маніпулювання нормами процесуального законодавства». Адвокат також наголосив, що викликає сумнів об'єктивність судді і його компетентність.

Р. Кірєєв відхилив клопотання, мотивуючи тим, що в діях судді відсутні будь-які порушення Кримінально-процесуального кодексу.

Сьогодні у Твіттері Ю.Тимошенко написала, що Р.Кірєєв отримав команду від президента Віктора Януковича вилучити захисника С.Власенка з процесу всяку ціну.

Через деякий час, головуючий суддя Родіон Кірєєв у зв'язку з систематичними порушеннями відсторонив захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка від судового процесу у «газовій справі».


Також сьогодні суддя Р.Кірєєв частково задовольнив клопотання екс-прем'єра Юлії Тимошенко про залучення нових адвокатів.

15 липня головуючий у судовому засіданні суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв вилучив на одне судове засідання Юлію Тимошенко, звинувативши у неповазі до суду.

Також суддя прийняв рішення про заборону фото- та відеофіксації, а також відеотрансляції судових засідань, оскільки прокурор, яка зачитує обвинувальний вирок, дійшла до документів, у яких є свідчення Тимошенко і свідків у справі.

На попередніх засіданнях суду у справі Ю.Тимошенко її захисник С.Власенко був відсутній. За словами екс-прем'єра, він перебував у відрядженні.

11 липня Ю.Тимошенко відмовилася від послуг свого захисника Миколи Титаренка.