UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захист Януковича заявила про необхідність відправити його в ізраїльську клініку

Адвокат з'їздив до Москви за медичними документами і пообіцяв передати їх в суд.

Обвинуваченого в державній зраді екс-президента України Віктора Януковича можуть відправити до ізраїльської клініки для проходження лікування, повідомив його адвокат Олександр Горошинський у вівторок, 4 грудня.

Напередодні судового засідання, на якому Янукович має виступити із заключним словом, Горошинський зустрівся в Москві з ізраїльським хірургом, і той передав йому документи про стан здоров'я клієнта.

За словами авдоката, медик назвав отриману Януковичем травму дуже серйозною і вказав на необхідність додаткового обстеження для прийняття рішення про доцільність операції.

"Ми б хотіли робити подальші обстеження і лікування в нашій клініці в Ізраїлі. Ми обговорюватимемо таку можливість із пацієнтом і, найімовірніше, організовуватимемо його переїзд", - процитував Горошинський хірурга на своїй сторінці у Facebook.

При цьому адвокат відмовився розкривати деталі діагнозу і назву ізраїльської клініки, до якої планують вивезти Януковича.

Він також пообіцяв передати медичні документи в Оболонський суд після повернення до Києва.

16 листопада російські ЗМІ повідомили, що Януковича госпіталізували до московської лікарні їм. Скліфосовського через травму, яку він отримав під час гри на підмосковному тенісному корті. У зв'язку з цим Оболонський суд переніс виступ обвинуваченого з останнім словом на 5 грудня.

Нагадаємо, що 29 червня 2017 року Оболонський суд Києва дозволив заочне засудження екс-президента Віктора Януковича, обвинуваченого в державній зраді.

Пізніше Янукович повідомив про відмову брати участь у судовому процесі у справі про державну зраду та відкликав своїх адвокатів. Однак 11 грудня 2017 року вони відновили участь у процесі.

Януковича, який переховується від українського правосуддя в Росії, звинувачують у злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу.

У серпні 2018 року після завершення дебатів сторін прокуратура попросила визнати Януковича винним і засудити його до 15 років позбавлення волі.