UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захист просить для керівника Центру визволення полонених Рубана домашній арешт

Прокуратура наполягає на арешті без можливості внесення застави.

Захист просить суд обрати для керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

"Сьогодні я не бачу підстав для задоволення даного клопотання (прокуратури про арешт – ред.). Я вважаю, що сьогодні, з урахуванням того, що він має місце проживання у місті Києві, ... достатньо буде обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, навіть якщо він буде цілодобовий...", - сказав адвокат Віталій Погосян на засіданні суду щодо обрання запобіжного заходу Рубану.

Адвокат нагадав, що Рубан займався питанням обміну незаконно утримуваних осіб на тимчасово окупованій території і завдяки його зусиллям були звільнені "близько 700 осіб, які були в так званому полоні, так звані заручники".

Прокуратура наполягає на обранні Рубану запобіжного заходу у вигляді арешту без можливості внесення застави.

Читайте також: Рубана доставили до суду для обрання запобіжного заходу

Нагадаємо, затриманого керівника Центру визволення полонених Володимира Рубана дзалишили в Шевченківський районний суд Києва для обрання запобіжного заходу.

Володимира Рубана затримали на КПВВ в Донбасі у четвер, 8 березня. Він намагався провезти на підконтрольну Україні територію партію зброї.

Пізніше генеральний прокурор підтвердив затриманняпарламентера, при цьому назвав його "не випадковим".

Минулого року Рубану анулювали дозвіл на перетин лінії розмежування в Донбасі. Це сталося після того, як він разом із народним депутатом Надією Савченко їздив в окупований Донецьк.

Надія Савченко і керівник "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан 24 лютого 2017 року приїхали в окупований Донецьк із наміром відвідати українських заручників.