UA / RU
Підтримати ZN.ua

За кордон Аваков виїхав за рішенням обласної ради «Батьківщини»

Колишній голова Харківської обласної державної адміністрації, лідер Харківської обласної організації Всеукраїнської організації "Батьківщина" Арсен Аваков знаходиться за кордоном, при цьому рекомендацію виїхати йому дали в облорганізації партії.

"Це було рішення обласної організації - рекомендувати йому виїхати за кордон, після обшуку, який був у нього в офісі влітку, і арешту трьох осіб, які працювали в його структурі (АТ "Інвестор"). Він був не згоден з цим рішенням, але нам вдалося його переконати. Вчорашні події підтверджують, що це було правильне рішення", - сказав заступник голови облорганізації "Батьківщини" Валерій Дудко.

При цьому йому важко відповісти на питання, коли А.Аваков виїхав з України.

"Я цього не знаю. Востаннє я спілкувався з ним особисто восени у Києві", - сказав В.Дудко, відзначивши також при цьому, що не знає, де саме зараз знаходиться екс-глава Харківської облдержадміністрації.

Як повідомлялося, 7 липня минулого року пройшли обшуки у приміщенні банку "Базис", АТ "Інвестор" та інших структур, що належать А.Авакову. Глава облорганізації "Батьківщини" стверджував, що обшук проходив з численними процесуальними порушеннями і призвів до перебоїв у роботі підприємств, які перебували у цих приміщеннях, зокрема було зірвано випуск чергового номера газети "Главное".

А.Аваков у 2005-2010 роках очолював Харківську облдержадміністрацію. Восени 2010 року балотувався на пост Харківського міського голови. Посів друге місце, поступившись переможцю виборів Геннадію Кернесу 0,63%.

А.Аваков пов'язував обшук зі своєю опозиційною діяльністю та наміром балотуватися до Верховної Ради.

Міліція політичне підґрунтя справи відкидала. Вона заявляла, що слідчі дії проводилися в рамках кримінальної справи, порушеної за фактом шахрайського отримання невстановленими особами земельної ділянки площею понад 700 га на території однієї з селищних рад Харківського району Харківської області. У вересні в рамках слідства у цій справі було затримано і арештовано трьох співробітників АТ "Інвестор", в тому числі голову правління Андрія Переєденка. Окрім того, у листопаді в розшук у цій справі були оголошені заступник голови наглядової ради АТ "Інвестор" (Харків) Геннадій Гайовий і співробітник АТ "Інвестор" Денис Опріщенко.