UA / RU
Підтримати ZN.ua

За версією Путіна домовилися про створення "обстановки довіри" та нову "гуманітарку"

Також Путін раптом згадав, що діалог Києва з Донецьком і Луганськом - це "внутрішня справа України".

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія і Україна домовилися про якнайшвидше відновлення в Мінську роботи контактної групи з урегулювання кризи на Україні. При цьому Путін додав, що позитивно оцінює результати переговорів з Петром Порошенком.

За словами Володимира Путіна, одним з головних кроків стала домовленість про спільну роботу з доставки гуманітарної допомоги на Донбас. "Ми говорили про можливості і необхідності надання гуманітарної допомоги Донецьку і Луганську, домовилися про те, як ми будемо взаємодіяти на цьому треку. Зараз не буду забігати вперед, але певні домовленості у нас є", - сказав Путін.

При цьому президент Росії зазначає, що вони не обговорювали з Порошенком умови припинення вогню. Зокрема, Путін пояснив це тим, що це "внутрішня справа самої України". У той же час Путін додав, що Росія може лише "сприяти створенню обстановки довіри" в переговорному процесі між Києвом, Донецьком і Луганськом.

Крім іншого, президент Росії згадав про "інтенсифікацію роботи тристоронньої групи з імплементації угоди про асоціацію України і ЄС".

Нагадаємо, раніше наводилися перші результати домовленостей між Путіним і Порошенком за версією глави України. !zn