UA / RU
Підтримати ZN.ua

За фінансування сепаратизму в Україні будуть саджати на термін до семи років

Фінансування дій, спрямованих на насильницьку зміну конституційного ладу, захоплення державної влади, буде каратися позбавленням волі від 5 до 7 років.

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1533-VII "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за фінансування сепаратизму", повідомляє президентська прес-служба.

Відповідно до закону, фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, карається позбавленням волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

Особа може бути звільнена від кримінальної відповідальності, якщо воно не є керівником організованої групи та якщо до повідомлення їй про підозру у вчиненні злочину вона добровільно заявила про те, що трапилося, або іншим чином сприяла припиненню незаконної діяльності або запобіганню злочину. !zn

Читайте також:

Депутати ввели кримінальну відповідальність за фінансування сепаратизму

Ахметов відхрестився від фінансування сепаратистів

Луганський губернатор закликала позбавити Єфремова мандата за підтримку терористів