UA / RU
Підтримати ZN.ua

З євроінтеграційних законопроектів у Раді питання тільки до проекту про протидію дискримінації

За словами Рибака, євроінтеграційні законопроекти будуть прийняті, але є питання до законопроекту №2342 "Про внесення змін до законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні".

Голова Верховної Ради Володимир Рибак стверджує, що український парламент прийме найближчим часом всі євроінтеграційні законопроекти.

"Свої обіцянки перед Радою Європи, які ми давали - виконаємо", - сказав він журналістам у п'ятницю в Києві.

Спікер нагадав, що парламенту залишилося прийняти кілька євроінтеграційних законів.

За його словами, немає сумнівів, що ці законопроекти будуть прийняті, однак, він звернув увагу на те, що є питання до законопроекту №2342 "Про внесення змін до законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні".

"Я думаю, що Європі треба знати менталітет українського народу. Те, що може підходити для інших держав, не підходить для українського народу", - сказав Рибак.

Як повідомлялося, 14 травня Верховна Рада України перенесла розгляд законопроекту №2342 "Про внесення змін до законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні".

"Щодо законопроектів №№ 2342 і 2342-1 - ми на погоджувальній раді прийняли рішення перенести їх розгляд", - сказав голова Ради на засіданні парламенту у вівторок.

Законопроект Кабміну №2342 передбачає внесення змін до низки законів, зокрема до Кодексу законів про працю і Кримінальний кодекс, згідно з яким в список дискримінаційних ознак включається сексуальна орієнтація. Законопроект вже піддали критиці низка релігійних та громадських організацій. !zn

Читайте також:

Соціологи зафіксували дуже високий рівень нетерпимості до сексуальних меншин

Amnesty International звинуватила українську владу в гомофобії

Держдеп США назвав найбільш серйозні проблеми України в галузі прав людини

УПЦ МП виступила проти закону про протидію дискримінації