UA / RU
Підтримати ZN.ua

З початку року на Донеччині загинув 21 український військовослужбовець - Порошенко

Ще 19 українських солдатів отримали поранення.

З початку 2018 року антитерористична операція на Донбасі забрала життя 21 військовослужбовця Збройних сил України, ще 19 були поранені, повідомив Президент України Петро Порошенко, виступаючи під час "Українського ланчу" в Мюнхені, передає "Укрінформ".

"Ми втратили з початку 2018 року лише 21 солдата і 19 були поранені", - сказав Порошенко.

Читайте також: Майже 6% ВВП України йде на безпеку і оборону - Порошенко

Раніше президент Петро Порошенко і міністр оборони США Джеймс Меттіс в рамках Мюнхенській конференції обговорили ситуацію в Донбасі і необхідність введення миротворців, санкції проти Росії, а також подальші кроки щодо зміцнення обороноздатності України.

Як повідомлялося, Мюнхенська безпекова конференція проходить з 16 по 18 лютого. Головні питання, які обговорюватимуться на форумі, стосуються майбутнього Європи, трансатлантичних відносин і конфлікту на Близькому Сході.

Вчора, 16 лютого, на полях 54-ї Мюнхенської конференції Петро Порошенко обговорив з генсекретарем ООН Антоніу Гутерришем перспективи розміщення миротворців в ОРДЛО. Сторони погодилися, що головним завданням майбутньої місії має бути забезпечення повного мирного врегулювання ситуації в Донбасі та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, а не замороження конфлікту і закріплення статус-кво.