UA / RU
Підтримати ZN.ua

З нової Верховної Ради підуть не менше десяти депутатів

У перший же день роботи нової Верховної Ради стане ясно, хто її тут же покине

29 серпня стане ясно, хто з новообраних депутатів покине Верховну Раду: перейде на нові посади в уряд. Є й такі, що відмовилися від мандата. Тому список депутатів від "Слуги народу" дещо зміниться. Передбачається, що депутатський склад "Слуг" оновиться на 10 осіб. Це, переважно, юристи і працівники "Кварталу-95".

Ймовірних претендентів на місця у Верховній Раді, які звільняться, докладно перерахував Рух ЧЕСНО, передає Громадське.

Йдеться про тих, хто балотувався за списками партії "Слуга народу", починаючи з №129. За висновком ЧЕСНО, прохідні в парламент такі номери списку:

Читайте також: Зеленський записав інтерв'ю з актором із серіалу "Слуга народу" замість обіцяної пресконференції

Президентська партія "Слуга народу" готує 465 ініціатив щодо змін у Конституції. Про це на брифінгу повідомив представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

Відповідаючи на питання журналістів про зміни в основний закон, Стефанчук сказав: "Їх 465. Питання в тому, наскільки вони по рівню готовності наближаються до ідеалу".

"Ми розуміємо, що багато хто з них (ініціатив - ред.) не знайдуть підтримки в Раді, тому що це речі, які дають можливість вигнати, якщо взяти економічну сферу, тих, хто сидить на потоках, ми хочемо закрити всі корупційні бюджетні діри. Звичайно, це матиме опір", - заявив Стефанчук.

Щоб внести зміни до Конституції, Верховна Рада повинна підтримати їх 300 голосами народних депутатів. "Слуга народу" займає 254 крісла в парламенті.

Більше про парламент нового скликання читайте у спецтемі DT.UA "Нова Верховна Рада 9.0".