UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ющенко вважає, що без допомоги Європи проблему Тимошенко не вирішити

Ющенко підкреслив, що стосунки, які склалися між владою і опозицією такі, що "вони не можуть сісти за стіл і не зможуть знайти врегулювання цієї проблеми".

Третій президент України Віктор Ющенко впевнений, що ні нинішня влада, ні опозиція, не здатні вирішити проблему екс-прем'єра Юлії Тимошенко, а допомогти може третя сторона - європейська.

Таку думку Ющенко висловив у середу, 5 червня в Брюсселі в рамках круглого столу, присвяченого Україні.

"Сьогоднішня українська влада не здатна вирішити проблему Тимошенко, тому що недостатньо правового поля. Це питання лежить у системі політико-правових інструментів. Без політичних інструментів цю проблему неможливо демонтувати", - сказав він.

Ющенко підкреслив, що стосунки, які склалися між владою і опозицією такі, що "вони не можуть сісти за стіл і не зможуть знайти врегулювання цієї проблеми".

"Влада і опозиція самостійно в Україні цю проблему не вирішать. Потрібна третя сторона - європейська. Вона з'явиться тоді, коли є відновлений діалог, "дорожня карта" і перспектива. Європейський контекст - обов'язкова умова", - підкреслив він.

Однією з умов підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС, що може відбутися під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді, є поліпшення ситуації з екс-прем'єром.

Говорячи безпосередньо про Угоду про асоціацію, Ющенко висловив думку, що другого шансу, "якщо ми програємо листопад 2013 року, не буде".

В підтримку підписання Угоди про асоціацію також висловився екс-міністр закордонних справ Франції Бернард Кушнер.

"Непідписання Угоди про асоціацію не дасть Тимошенко шанс на звільнення, непідписання, навпаки, посилить гіршу частину цього авторитарного режиму. Ми повинні підписати цю Угоду", - заявив екс-міністр закордонних справ Франції.

Крім того, його позицію підтримав і депутат Європейського парламенту Павло Залевський. "Угода про асоціацію створить логіку інтеграції, яка призведе до звільнення Тимошенко. Непідписання створить ситуацію, коли відбудеться утримання Тимошенко у в'язниці", - заявив він. !zn

Читайте також:

Луценко розповів, як Ющенко "здавав" членів своєї команди

Ющенко і Королевська очолили рейтинг політиків України, яких найбільше нелюблять

Ющенко вмовляв керівництво ЄС пожертвувати Тимошенко заради євроінтеграції

Ющенко назвав причини свого провалу