UA / RU
Підтримати ZN.ua

Юридична база "мінського процесу" вразлива, її потрібно серйозно посилити - Безсмертний

Хронологія цього процесу починається з вересня 2014 року, коли були підписані мінський протокол і меморандум.

Юридична база "мінського процесу" потребує серйозного посилення через свою "хиткість".

"Для мене, наприклад, є питання і щодо ратифікації парламентами цих документів. Тому що, наприклад, юридична база всього цього ("мінського процесу" – ред.) настільки хитка, що потребує серйозного посилення, щоб у цей процес увійшло суспільство, увійшли політики. Якщо хочете, розглядайте це як позицію, пропозицію учасника цього діалогу. Тому що його потрібно якось змінювати", - заявив представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації в Донбасі Роман Безсмертний в ефірі ток-шоу "Шустер Live" увечері 15 січня.

Читайте також: Сурков розповів про результати переговорів з Нуланд щодо України

Раніше Безсмертний заявив, що з 1 січня почався процес "Мінськ-3".

Мінський протокол був підписаний 5 вересня 2014 року членами Тристоронньої контактної групи. Мінський меморандум був узгоджений 19 вересня 2014 року. Документ закріплював лінію соприкоснования в Донбасі. "Мінські угоди" було підписано 12 лютого 2015 року за підсумками переговорів лідерів України, Росії, Франції та Німеччини.

Детальніше про "мінський процес" врегулювання кофлікта в Донбасі читайте в матеріалі Сергія Рахманіна "Здавати, здаватися або давати здачі" для тижневика "Дзеркало Тижня. Україна".