UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євросоюз визнає легітимність Турчинова

У неділю Рада проголосувала за постанову про передання (до проведення президентських виборів 25 травня) повноважень президента України спікеру Олександру Турчинову. В ЄС визнали легітимність такого рішення.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов, виконуючий обов'язки голови української держави, легітимний для Євросоюзу, заявив у понеділок, 24 лютого на брифінгу у Брюсселі офіційний представник Єврокомісії Олів'є Байї.

"Ми поважаємо процедуру, в результаті якої пан Турчинов був уповноважений виконувати покладені на нього функції", - цитує "Інтерфакс" слова Байї.

Як зазначає РИА Новости, також він заявив, що Євросоюз визнає рішення Верховної Ради про відсторонення від влади Віктора Януковича.

"Що стосується статусу Януковича - інститут, гарант демократичної законності, прийняв рішення на вихідних. Ми поважаємо рішення, прийняті українським парламентом", - сказав Байї.

У той же час він зазначив, що ЄС буде вести переговори про підписання угоди про асоціацію тільки з новим урядом України, який буде сформовано після президентських виборів. !zn