UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євросоюз готовий розслідувати вбивства людей снайперами у центрі Києва

ЄС має намір провести розслідування, щоб винних у вбивствах було знайдено і вони постали перед судом.

Євросоюз виступає за розслідування повідомлень про вбивства людей снайперами у Києві. Про це заявила прес-секретар верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон - Майя Косьянчіч.

"Ми хочемо, щоб було проведено розслідування насильства і вбивств. Ми хочемо, щоб винні постали перед правосуддям", - сказала вона, відповідаючи на питання журналіста про те, яке ставлення ЄС до того факту, що снайперів, які стріляли на ураження в людей на майдані Незалежності, могла найняти опозиція.

Нагадаємо, 5 березня в Інтернеті з'явився запис телефонної розмови глави МЗС Естонії Урмаса Паета і верховного представника ЄС Кетрін Ештон, під час якої обговорювали висновки українських медиків, які проводили розтин тіл загиблих на майдані Незалежності у Києві. За словами естонського міністра, "всі свідчення вказують, що загиблих з обох сторін - поліцейських і людей з вулиці - було вбито одними і тими ж снайперами".

"Тепер є все більше і більше розуміння, що за снайперами стоїть не Янукович, а хтось із нової коаліції", - сказав Пает. "Цікаво. Тоді треба розслідувати", - відповіла йому Ештон.

Пізніше в Естонії визнали автентичність запису, висловивши жаль, що "такі розмови доходять до тих, хто не має їх чути". Пает також попросив не використовувати його слова для дискредитації нового керівництва України. !zn