UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європейський суд скасував санкції проти Арбузова, запроваджені у 2017 році

Раду ЄС зобов'язали компенсувати всі юридичні витрати у цій справі.

Європейський суд у Люксембурзі скасував санкції Європейського союзу, запроваджені проти колишнього виконуючого обов'язки прем'єр-міністра України і колишнього голови Національного банку Сергія Арбузова з 5 березня 2017 року по 5 березня 2018 року. Так, суд постановив анулювати рішення Ради ЄС від 3 березня 2017 року.

На сайті суду оприлюднено відповідне рішення від 6 червня. Крім того, суд також зобов'язав Раду ЄС компенсувати всі юридичні витрати у цій справі.

Дане рішення не скасовує діючого на даний момент рішення Ради ЄС про замороження активів Арбузова та інших колишніх українських чиновників на період з березня поточного року по березень наступного року. Його можуть оскаржити в рамках окремого позову.

Нагадаємо, 6 березня 2014 року ЄС запровадив санкції у вигляді заморожування активів проти українських екс-чиновників часів президентства Віктора Януковича за зловживання з державними фінансами і порушення прав людини. Під час останнього продовження санкцій зі списку виключили колишнього міністра юстиції Олену Лукаш та народного депутата Сергія Клюєва.