UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євромайдан вимагає від Януковича не підписувати угоду про вступ до МС

У тексті резолюції наголошується, що Митний Союз - це не тільки відсутність демократичних виборів, але і замовні суди, політичні репресії, нескінченна корупція, "совкова" економіка і низький рівень життя.

Учасники мітингу на Майдані Незалежності в Києві вимагали не підписувати угоду про вступ України до Митного союзу в ході візиту до Москви 17 грудня.

"Ми рішуче застерігаємо Януковича від спроби повернути нас у минуле, і категорично забороняємо йому підписувати угоду про приєднання до Митного союзу", - йдеться в тексті резолюції, яку зачитав народний депутат фракції "Батьківщина", екс-глава МЗС Борис Тарасюк зі сцени на Майдані Незалежності у неділю, 15 грудня.

Учасники мітингу зустріли резолюцію оваціями.

У тексті резолюції наголошується, що Митний Союз - це не тільки відсутність демократичних виборів, але і замовні суди, політичні репресії, нескінченна корупція, "совкова" економіка і низький рівень життя. Крім того, в документі наголошується, що МС - це "товариство вічних президентів", чим і є привабливим для Януковича.

Крім того, в резолюції наголошується, що МС "створений в інтересах лише однієї країни - Росії". "Україна більше не буде губернією Російської Імперії, вона буде членом ЄС", - йдеться в тексті документа.

Присутні проголосували "за" підняттям рук.

На 18:00 17 грудня, дату можливого підписання угоди, Майдан постановляє зібрати чергове віче, щоб люди могли своєю присутністю не дозволити підписати документ про вступ до МС. !zn

Читайте також:

Азаров: Навіть розмов про Митний союз не може бути

Кабмін готує "дорожню карту" щодо приєднання до окремих угод Митного союзу

Росія може піти на операцію "дешевший газ в обмін на вигідні умови для флоту в Криму"

Москва заявила про готовність до переговорів з Києвом у будь-якому форматі: РФ значно гнучкішою, ніж Європа