UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єврокомісія не підтверджує візит Арбузова до Брюсселя 11 грудня

Про візит Арбузова до Брюсселя напередодні оголосив сам президент України Віктор Янукокич, проте у Єврокомісії вже другий день поспіль заперечують плани зустрічі з українською делегацією.

У Європейській комісії знову не підтвердили візит першого віце-прем'єра Сергія Арбузова для діалогу щодо Угоди про асоціацію, напередодні оголошений президентом України Віктором Януковичем.

"Сьогодні такого візиту немає", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" у Єврокомісії у середу вранці.

Як відомо, у вівторок, 10 грудня, під час круглого столу з трьома екс-президентами з подолання політичної кризи президент Віктор Янукович заявив, що група парламентерів на чолі з Сергієм Арбузовим вирушить на переговори до Брюсселя вже 11 грудня.

Того ж дня Єврокомісія повідомила, що такого візиту на порядку денному немає. Вранці 11 грудня заступник голови адміністрації президента Ірина Акімова сказала, що "сподівається", що візит, анонсований у цей день, відбудеться.

Нагадаємо, раніше в ЄС також заявили, що не мають наміру починати нові переговори щодо тексту вже парафованої Угоди про асоціації і констатували, що в ЄС "немає жодної дискусії щодо компенсації", зазначивши лише, що готові обговорювати різні аспекти імплементації угоди і пояснити в деталях абсолютно конкретну вигоду, яку Угода принесе Україні".