UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄСПЛ знову відклав розгляд позовів України на прохання РФ

Росії дали час "порозумітися" до 31 грудня 2015 року.

Європейський суд з прав людини в черговий раз продовжив термін Росії для надання пояснень за позовами України щодо анексії Криму і залученості в конфлікт у Донбасі до 31 грудня 2015 року.

Таку заяву в інтерв'ю "Українським новинам" зробив урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ Борис Бабін.

"Ми думаємо, що це може бути і не останне "прохання" Росії відкласти це питання. Тому що у них один інтерес і він дуже простий - Росія буде намагатися затягнути ці справи до останнього. Адже вони не зможуть виграти їх ніяк", - заявив Бабін.

За його словами, "правителі РФ", можливо, сподіваються "захопити всю Україну цілком" і закрити це питання в міжнародних інстанціях.

За словами Бабіна, Україна вимагатиме термінових проміжних рішень хоча б початкового етапу цих справ.

Він також нагадав, що крім трьох державних позовів проти РФ (позов за сина Мустафи Джемілєва Україна відкликала - ред.) є ще понад 500 позовів від приватних осіб.

Уповноважений у справах ЄСПЛ прогнозує, що суд може почати виносити рішення за позовами України проти Росії через 2-5 років.

Минулого разу ЄСПЛ відкладав розгляд позовів на прохання Росії в березні 2015 року.

Минулої осені, 26 листопада 2014 року, ЄСПЛ поширив комюніке, в якому говорилося, що суд очікує від Росії коментарів з питання про можливий розгляд двох позовів, поданих Україною проти РФ. У березні російський Мін'юст попросив у ЄСПЛ продовжити строк для подання відповіді.

Раніше в Мін'юсті України заявляли, що Україна напрацювала чотири позови проти РФ в ЄСПЛ.

Як писало ZN.UA, Україна може програти юридичну війну Росії через відсутность стратегії і хаос