UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС просить відновити переговори Мінської тристоронньої групи

У той же час, в РНБО не бачать сенсу нового раунду переговорів у форматі Україна-Росія-ОБСЄ.

Країни Європейського союзу закликають відновити переговори Тристоронньої контактної групи для сприяння мирному врегулюванню конфлікту в Донбасі.

Рада міністрів закордонних справ ЄС, підкреслюючи прихильність Євросоюзу Мінському протоколу від 5 вересня і Мінському меморандуму від 21 вересня, підкреслив необхідність інтенсифікувати переговори в рамках Тристоронньої контактної групи у форматі Україна-Росія-ОБСЄ.

"Для забезпечення виконання зобов'язань, взятих на себе сторонами у відповідності з Мінськими домовленостями, Рада підкреслює необхідність інтенсифікації переговорів у рамках Тристоронньої контактної групи за підтримки представника ОБСЄ, і закликає всі зацікавлені сторони до активної і конструктивної участі", - йдеться у висновках консультацій Ради глав МЗС ЄС від 17 листопада.

У той же час, 17 листопада в РНБО України заявили, що Україна не буде підписувати з бойовиками нових документів, поки не будуть виконані мінські домовленості.

"Підписаний 5 вересня в Мінську протокол і 19 вересня меморандум є основою для врегулювання конфлікту в Донбасі. Поки вони не будуть виконані, необхідності збиратися і підписувати новий документ немає сенсу", - сказав у понеділок на брифінгу спікер РНБО Андрій Лисенко.

14 листопада радник голови СБУ Маркіян Лубківський також виключив новий раунд Мінських переговорів.