UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС продовжив індивідуальні санкції проти Росії

Санкції щодо понад 150 чоловік та близько 50 компаній продовжили на півроку.

Рада Євросоюзу продовжила ще на півроку індивідуальні санкції проти Російської Федерації щодо понад 150 чоловік і близько 50 компаній за агресію проти України. Про це повідомив у середу, 5 вересня, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook президент України Петро Порошенко.

"Вітаю новину з Брюсселя про логічне рішення послів ЄС продовжити на півроку індивідуальні санкції проти Росії щодо більше 150 осіб та близько 50 компаній за агресію проти України", - написав президент.

Раніше повідомлялося, що представники зовнішньополітичних відомств країн ЄС прийняли рішення продовжити санкції проти політиків і компаній з РФ у зв'язку з окупацією українських територій. Загалом у санкційному списку 154 людини і 44 суб'єкти підприємницької діяльності. За даними журналіста Рікарда Йозвяка, вбитого ватажка "ДНР" Олександра Захарченка мають видалити зі списку.

Індивідуальні санкції Євросоюзу вперше були запроваджені 17 березня 2014 року і постійно продовжувалися на півроку. Термін їхньої дії спливав 15 вересня.