UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС обіцяє повернутися до підписання Угоди про асоціацію, як тільки Україна буде готова

Штефан Фюле запевнив, що Євросоюз, як і раніше, рішуче налаштований у своєму прагненні перевести взаємини між ЄС і Україною на новий рівень.

Європейський Союз буде готовий відновити підготовку до підписання Угоди про асоціацію, як тільки Україна засвідчить свою готовність відновити рух до політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС заради блага своїх громадян.

Про це йдеться у переданому ZN.UA коментарі Європейського Комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле.

Єврокомісар також наголосив, що "двері до підписання Угоди про асоціацію залишаються відчиненими у майбутньому, як тільки буде створено відповідні умови".

Штефан Фюле запевнив, що Євросоюз, як і раніше, рішуче налаштований у своєму прагненні перевести взаємини між ЄС і Україною на новий рівень, відкриваючи нові можливості - завдяки зміцненню свободи й добробуту.

ТАКОЖ: Двері залишаються відкритими

"Ми переконані, що ця Угода створить для України кращі умови, ніж підтримка статус-кво. Підписання найбільш амбітної угоди, яку ЄС коли-небудь пропонував країні-партнеру, дало б чіткий сигнал інвесторам з усього світу, а також міжнародним фінансовим інституціям, що Україна серйозно налаштована реалізовувати свої заяви про модернізацію і стає для міжнародних ринків партнером, який заслуговує на довіру", - зазначив він.

"Як у своїй заяві у четвер чітко заявила Високий представник ЄС та віце-президент Єврокомісії Кетрін Ештон, підписання Угоди дало б унікальну можливість повернути назад прикру тенденцію зменшення прямих іноземних інвестицій в Україну - і створити можливість для переговорів навколо нової угоди стенд-бай з Міжнародним валютним фондом", - вважає єврокомісар. !zn

Читайте також:

Янукович знав про зрив асоціацію з ЄС ще за день до рішення Кабміну

Путін чекає від Януковича демонстрації остаточної відмови від євроінтеграції

МЗС Польщі очікує від заморожування асоціації України незворотних наслідків