UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єлісєєв заявив про згоду РФ на розміщення збройної місії в Донбасі, Москва спростовує

У МЗС РФ підкреслили, що подібні питання повинні обговорюватися у відповідних форматах.

Заступник глави адміністрації президента Костянтин Єлісєєв заявив про те, що Росія дала згоду на розгортання збройної поліцейської місії ОБСЄ в Донбасі.

"За підсумками переговорів у "нормандському форматі" ми досягли єдності в позиціях і домовленості про те, що ми починаємо роботу у Відні на рівні постпредів держав-учасників "нормандського формату" при ОБСЄ, і в перспективі - із залученням усіх країн ОБСЄ. Адже нам необхідний консенсус усіх держав-учасників Організації щодо розгортання місії на Донбасі. На це погодилася і російська сторона", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому в МЗС РФ цю інформацію спростували, заявивши, що Росія на розміщення поліцейської місії дозвіл не давала, а дане питання ще буде обговорюватися.

"Для обговорення цих питань є сформовані формати. В першу чергу - це контактна група, яка збереться у Мінську, а також ОБСЄ, у рамках якої відповідне рішення і повинно бути прийнято", - сказав статс-секретар, заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін.

Раніше в ході телефонних переговорів в "нормандському форматі" за участю президента України Петра Порошенка сторони підтримали необхідність розгортання поліцейської місії ОБСЄ в Донбасі. "Керівники України, Франції, Німеччини і Росії висловили підтримку розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і початку консультацій з цього питання", - йдеться в повідомленні прес-служби президента України.