UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яценюк закликав мітингувати біля ЦВК до оголошення результатів виборів

Арсеній Яценюк, виступаючи перед прихильниками опозиції біля ЦВК, яких там зараз близько 250 осіб, закликав проводити мітинги до завершення всіх судових розглядів, пов'язаних з фальсифікаціями на виборах.

Глава Ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк закликав прихильників опозиційних партій проводити мітинги біля ЦВК до завершення всіх судових розглядів і остаточного оголошення результатів парламентських виборів.

"Ми будемо збиратися тут, поки ЦВК не оголосить остаточні результати виборів, і ми не пройдемо всі суди", - сказав він, виступаючи на мітингу біля будівлі Центрвиборчкому в середу ввечері.

Яценюк зазначив, що особисто братиме участь у судовому засіданні за позовом щодо результатів виборів по округу № 94, де перемогла висуванець від партії регіонів Тетяна Засуха.

- Опозиція подала в суд на ЦВК

Він також закликав кандидатів у депутати по округах № 11, 14 Олександра Домбровського (самовисуванець) і Віктора Жеребнюка (самовисуванець) погодитися на перевибори і не отримувати депутатські мандати, які "їм дістануться в результаті фальсифікацій".

"У разі прийняття присяги цими депутатами ми кожен день будемо говорити про те, що вони вкрали перемогу і вивішувати на їх кріслах таблички з написом "злодій", - сказав він.

Яценюк підкреслив, що в новій Верховній Раді буде створена слідча комісія для розслідування фактів фальсифікації на виборах, в яку будуть викликатися члени дільничних і окружних виборчих комісій, співробітники "Беркута", міліціонери та їхні начальники, судді і прокурори, які були причетні до спотворення волевиявлення українців.

На площі біля будівлі ЦВК знаходиться близько 250 осіб.

Парламентські вибори в Україні відбулися 28 жовтня. ЦВК зобов'язана оголосити результати виборів до 12 листопада.

Мітинг прихильників опозиції на знак протесту проти фальсифікацій розпочався 5 листопада. !zn

Читайте також:

Тимошенко вимагає не допустити перевиборів у сфальсифікованих округах

Янукович доручив Генпрокуратурі розібратися з порушеннями на виборах

Верховна Рада зможе працювати без п'яти депутатів з проблемних округів