UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яресько озвучила плани України щодо повернення Криму

Київ має намір активізувати дії з деокупації півострова у 2016 році.

Київ має намір запустити в 2016 році дипломатичну ініціативу, спрямовану на відновлення українського суверенітету над тимчасово окупованим Кримом. Про це міністр фінансів України Наталія Яресько повідомила в Давосі під час роботи Всесвітнього економічного форуму в середу, 20 січня, повідомляє Reuters.

"Ми не згодні з тим, що Крим втрачено. В цьому році ми дійсно активізуємо процес з його повернення", − заявила глава Мінфіну.

Київ планує створити дипломатичний форум аналогічний женевському формату, до якого б увійшли Україна, США, Євросоюз і Росія.

"Ми розраховуємо на створення чогось більшого, ніж женевський формат, для того, щоб почати діалог про повернення Криму Україні", − підкреслила Яресько.

У середу, 20 січня, президент України Петро Порошенко підписав указ про створення служби з деокупації Криму.

Нагадаємо, 7 жовтня президент України Петро Порошенко підписав закон, який визначає 20 лютого 2014 року датою початку окупації Криму. Раніше офіційною датою початку окупації Криму, згідно з українським законодавством, вважалася дата набрання чинності Резолюції Генеральної асамблеї ООН про підтримку територіальної цілісності України від 27 березня 2014 року.