UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яременка не виключать зі "Слуги народу" через скандальне листування у Раді

Замість винного депутата у фракції СН хочуть "покарати" журналістів.

Члена парламентської фракції "Слуги народу" і голову комітету з питань міжнародної політики Богдана Яременка не виключатимуть з фракції через сексскандал, повідомляє LB.ua із посиланням на голову фракції Олександра Корнієнка.

"Ми не обговорювали це питання (скандал із листуванням депутата Яременка – ред.). У мене немає жодної думки щодо цього. Її у мене немає. Але якщо серйозно та поглиблюватися, то треба розбиратися в цій ситуації. Тому що є інформація на різних сайтах, що це взагалі був пранк і таке інше. Але ми ж не комісія з моралі й етики тощо", - заявив він за підсумками засідання фракції "Слуга народу".

Нагадаємо, онлайн-листування Яременка зняв кореспондент інтернетвидання "Букви". Депутат домовлявся про купівлю секс-послуг просто на своєму робочому місці в сесійній залі Верховної Ради.

Замість покарання винного депутата, голова фракції в кулуарах Верховної Ради погрожував журналістам судом, звинувативши у "втручанні в особисте життя".

"Є стаття в Кримінальному Кодексі за втручання в особисте життя. Тому тут я б радив парламентським фотокореспондентам бути теж уважніше, що вони роблять. Тому що на якійсь стадії це може викликати реакцію у відповідь. Те, що так робили журналісти в минулих скликаннях, не означає, що вони не порушували закон. Можемо попрацювати в суді", - додав Корнієнко.

Голова фракції СН, як і його колега, який потрапив у скандал, спробував запропонувати журналістам "усвідомлену провокацію": "Я готовий дати журналісту сфотографувати мій телефон, а потім піти з ним до суду для експерименту", - сказав Корнієнко.

Сам Яременко спершу все заперечував і заявляв, що нібито сфабрикував листування, щоб "спровокувати непрофесійних журналістів". Однак вже ввечері 30 жовтня видалив цей пост і написав новий, якому публічно вибачився перед своєю родиною, фракцією та президентом Володимиром Зеленським. Але про журналістів, яких він нібито провокував, "забув".