UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ярема скоротив 1,5 тис. співробітників Генпрокуратури

Зокрема, була скорочена штатна чисельність заступників генерального прокурора України, яких тепер буде сім (замість дев'яти), і 18 структурних підрозділів Генпрокуратури, з них: 8 головних управлінь, 8 управлінь та 2 відділи.

Генеральний прокурор Віталій Ярема скоротив загальну штатну чисельність апарату Генпрокуратури більш ніж на 1,5 тисячі посад.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, скорочення торкнулося керівного складу центрального апарату ГПУ та обласних прокуратур.

Рішення прийнято з метою збереження бюджетних коштів, удосконалення організації роботи органів прокуратури.

Зокрема, була скорочена штатна чисельність заступників генерального прокурора України, яких тепер буде сім (замість дев'яти), і 18 структурних підрозділів Генпрокуратури, з них: 8 головних управлінь, 8 управлінь та 2 відділу.

У зв'язку з необхідністю підвищення відповідальності керівного складу Генпрокуратури за результати роботи на відповідних напрямках прокурорської діяльності та слідства об'єднані посади заступників генпрокурора з посадами керівників відповідних головних управлінь.

Також приведена до єдиного формату в залежності від категорійності прокуратур штатна чисельність заступників прокурорів обласного рівня. Так, у прокуратурах поза групою встановлено по 5 посад заступників прокурорів областей, в прокуратурах I групи - по 4 посади заступників прокурорів областей, в прокуратурах ІІ групи - по 3 посади заступників прокурорів областей. Таким чином, загальна кількість скорочених посад керівного складу в прокуратурах обласного рівня становить 22 одиниці.

Крім того, проведена робота щодо скорочення штатної чисельності органів прокуратури, відповідно до вимог ч. 3 ст. 13 Закону України "Про прокуратуру" (із змінами внесеними Законом від 27.03.2014 № 1166-VII), тобто до 20 тис. 367 осіб. При цьому врахована реальна навантаження на прокурорів прокуратур обласного та районного рівнів при виконанні ними конституційних функцій. !zn

Читайте також:

ГПУ завершує розслідування щодо трьох беркутівців, причетних до розстрілу Майдану

ГПУ оголосила 11 керівникам "ДНР" і "ЛНР" про підозру в участі в терористичних організаціях

Генпрокуратура порушила справу проти Богатирьової за розтрату 63,5 млн грн