UA / RU
Підтримати ZN.ua

Януковичу готують триденний візит до Росії

Зазвичай державні візити тривають два дні, однак, розглядається варіант продовження візиту Януковича до трьох днів. Російський посол не уточнив конкретні дати цього візиту.

Україна і Росія працюють над підготовкою державного візиту президента України Віктора Януковича до РФ, повідомив посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

«Йде підготовка державного візиту Віктора Федоровича Януковича до Росії», - повідомив Зурабов під час конференції «Підсумки виборів в Україні та перспективи російсько-української співпраці» у п'ятницю, 21 грудня, в Києві.

Він підкреслив, що зазвичай держвізити тривають два дні, однак, розглядається варіант продовження цього візиту до трьох днів з відвідуванням Нижнього Новгорода, де пройде українсько-російський міжрегіональний форум.

Посол не уточнив конкретні дати візиту.

Він пояснив, що згаданий форум у Нижньому Новгороді у листопаді не відбувся з причини парламентських виборів в Україні.

Тому, за словами посла, цілком можливо, що цей захід буде проведено під час держвізиту українського президента до РФ.

- Янукович в останній момент переніс візит до Москви

Як відомо, у вівторок, 18 грудня, мав відбутися робочий візит президента України Віктора Януковича до Російської Федерації, однак його було перенесено.

У прес-службі президента України нагадали, що темами зустрічі президентів України і Росії були визначені актуальні питання українсько-російського співробітництва, у першу чергу в енергетичній та торговельно-економічній сферах. Зокрема - вироблення взаємоприйнятного механізму взаємодії України з Митним союзом Росії, Білорусі і Казахстану.

«Для успішної реалізації цих домовленостей необхідні додаткові консультації на експертному рівні. У зв'язку з цим сторони домовилися про перенесення термінів візиту", - пояснила прес-служба президента України. !zn

Читайте також:

У Європі заявили, що Янукович скасував зустріч з Путіним в інтересах України

У Януковича до підписання асоціації з ЄС залишився один крок

Янукович «ховається» від ЗМІ вже рік