UA / RU
Підтримати ZN.ua

Януковичу зателефонували з привітаннями Путін і Шульц

Путін по телефону запевнив Януковича, що "щиро дорожить взаєморозумінням і довірою", що встановилися між ними, а президент Європарламенту Шульц обговорив з президентом України питання євроінтеграції.

Керівники двох найважливіших партнерів України - ЄС і Росії - привітали голову української держави Віктора Януковича з 63-м Днем народження. Про це повідомила прес-служба президента України у вівторок, 9 липня.

Так, президент Росії Володимир Путін привітав Януковича з днем народження по телефону.

Під час телефонної розмови голови держав обговорили актуальні питання двосторонніх відносин, повідомляється на сайті українського президента без додаткових подробиць. На сайті президента Росії згадок про розмову немає, проте є текст телеграми з поздоровленням.

"За роки перебування на президентському посту Ви багато зробили для вирішення нагальних питань соціально-економічного розвитку України. Як послідовний прихильник дружніх відносин між нашими державами, Ви робите внесок у зміцнення взаємовигідного двостороннього співробітництва в різних галузях. Щиро ціную взаєморозуміння і довіру, що встановилися між нами. Буду радий новим зустрічам з Вами. Упевнений, що продовження нашого конструктивного діалогу, активної спільної роботи буде сприяти подальшому нарощуванню російсько-українського стратегічного партнерства на благо братніх народів наших країн", - йдеться в ній.

Також, як повідомляє прес-служба президента України, відбулася телефонна розмова Януковича з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем.

"Мартін Шульц привітав Віктора Януковича з днем народження. Сторони обговорили питання європейської інтеграції України, зокрема, у контексті підготовки до підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом під час саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі в листопаді цього року", - уточнюється в повідомленні. !zn

Читайте також:

Янукович поїхав у відпустку в Крим