UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович все ж зустрівся з Обамою на Чиказькому саміті

Американський президент висловив вдячність своєму українському колезі за виконання взятих раніше зобов'язань. Про Тимошенко під час зустрічі, за свідченням джерела, не було сказано ні слова.

На завершився саміті НАТО в Чикаго президент України Віктор Янукович зустрівся в кулуарах з президентом США Бараком Обамою. Про це ZN.UA повідомило джерело в президентському оточенні.

Під час нетривалої розмови американський президент висловив вдячність своєму українському колезі за виконання обіцянки вивезти з України високозбагачений уран, за збереження присутності представників нашої країни у складі Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані, а також за відмову Києва від продажу Тегерану зварювальних технологій, які Вашингтон розглядає як технології подвійного призначення. Про екс-прем'єра України Юлії Тимошенко під час зустрічі, за свідченням джерела, не було сказано ні слова.

Як повідомили ZN.UA в прес-службі посольства Сполучених Штатів в Україні, президенти Обама і Янукович сиділи неподалік один від одного під час засідання Північноатлантичної ради, присвяченого Афганістану, і між ними «відбувся обмін люб'язностями». Що ж до офіційної зустрічі, то її не було, вона і не планувалася.

Детальніше читайте в статті Володимира Кравченка «Чиказька школа економії» у свіжому номері ZN.UA. !zn

Читайте також:

У Сенаті США запропонували відкликати посла з України і закрити в'їзд Януковичу


Янукович не розуміє, чому його ненавидять українці, але зла ні на кого не тримає

У Януковича запевняють, що Меркель його не ігнорувала (відео)

Обама не планує зустрічатися з Януковичем у Чикаго