UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович виступить на саміті НАТО в Чикаго в закритому режимі

Янукович на саміті НАТО в Чикаго опинився за одним столом поряд з лідерами США і Великобританії Обамою і Брауном. Виступати український президент буде в закритому режимі.

Президент України Віктор Янукович бере участь у засіданні Північноатлантичної ради НАТО в форматі країн - контрибуторів Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані на рівні глав держав і урядів. Засідання проходить у рамках Чиказького саміту Північноатлантичного альянсу.

На початку засідання виступив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен. У своєму виступі він підкреслив важливість теми забезпечення миру і стабільності в Афганістані, забезпечення перехідного періоду, коли в 2014 році завершиться місія НАТО в цій країні.
Також на початку засідання виступив президент США Барак Обама, який також відзначив важливість афганської теми. Він привітав заяву президента Афганістану Хаміда Карзая, який оголосив про початок перехідного періоду, коли забезпечувати стабільність у регіоні будуть власні сили оборони і поліції.
Після цього засідання Північноатлантичної ради НАТО продовжилося в закритому режимі. Зокрема в закритому режимі планується і виступ президента України.
Янукович відповідно до алфавітного розміщення глав делегацій сидить поруч з прем'єр-міністром Великобританії Гордоном Брауном і Обамою.
Нагадаємо, що на засіданні Ради євроатлантичного партнерства в Празі в листопаді 2002 року англійську мову змінили на французьку, щоб український президент Леонід Кучма не опинився за столом поруч з лідерами США і Великобританії. Тоді відносини Кучми з лідерами країн Заходу були настільки ж складними, як і зараз у Януковича. !zn
Читайте також:
Обама не планує зустрічатися з Януковичем у Чикаго
В НАТО занепокоїлися виборчим застосуванням правосуддя в Україні
Мова про участь України в створенні ЄвроПРО поки не йде
Українці бояться вступати в «агресивний блок» НАТО