UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович подивиться, як у Варшаві будують стадіон

На запрошення президента Польщі Броніслава Коморовського 3–4 лютого 2011 року президент України Віктор Янукович відвідає Республіку Польщу з державним візитом, повідомляється на офіційному інтернет-представництві президента України.

Як відзначається в повідомленні, значна увага під час візиту приділятиметься питанням українсько-польської співпраці у підготовці до проведення Євро-2012. Так, президенти України і Польщі оглянуть будову Національного стадіону міста Варшава та ознайомляться з ходом його спорудження.

У ході візиту передбачаються переговори Януковича з Коморовським та іншими керівниками країни. Програма візиту проходитиме у містах Варшава і Гданськ.

У четвер, 3 лютого, президент України разом з польським колегою головуватиме в українсько-польських переговорах, за підсумками яких відбудеться підписання двосторонніх документів та спільна прес-конференція глав двох держав.

Президент України візьме участь у Десятому економічному форумі «Україна–Польща» та Конференції керівників регіонів України і Республіки Польща.

Планується також, що 4 лютого Янукович відвідає місто Гданськ, де зустрінеться з представниками місцевої влади і ділових кіл.

Провал у відносинах

Утім, на думку директора Інституту євроатлантичного співробітництва Олександра Сушка, яку він висловив в інтерв’ю «Радіо Свобода», українсько-польські відносини нині є настільки млявими, що один візит їх не пожвавить.

«Це слабка спроба компенсувати змістовний провал, що відбувався протягом останнього року. Ми фактично не бачили відносин, ми бачили поодинокі візити. Можна очікувати, хіба що, певних зрушень у напрямку інфраструктурної розбудови пов’язаної з Євро-2012, транспортної інфраструктури, прикордонної інфраструктури, поліпшення, взагалі, умов перетину кордону. Плюс енергетична співпраця: питання на скільки можна відновити будівництво польської частини Одеса-Броди-Плоцьк», – каже Сушко.