UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович доручив Пшонці зайнятися свободою слова

Президент Віктор Янукович доручив генпрокурору Віктору Пшонці створити робочу групу для вивчення ситуації та надання правової оцінки щодо випадків перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Факти наведені в зверненні головного редактора інтернет-видання «Українська правда» Олени Притули, повідомляє офіційний сайт президента.

«Створити із залученням представників відповідних державних органів робочу групу для вивчення ситуації щодо забезпечення свободи слова та інформаційної діяльності в Україні та надання правової оцінки за кожним з наведених у зверненні головного редактора інтернет-видання «Українська правда» Олени Притули випадків», - йдеться в дорученні.

В. Янукович також доручив за результатами роботи зазначеної робочої групи вжити заходів реагування відповідно до законодавства та доповісти главі держави до 1 липня цього року.

Як повідомлялося, раніше президент заявляв, що в українських засобах масової інформації йде відкрита дискусія і забезпечена свобода слова.

Нагадаємо також, що В. Янукович очолив антирейтинг «Вороги преси - 2010», складений ГО «Інститут масової інформації» і Київською незалежною медіа-профспілкою.