UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович заявив про неможливість швидко вирішити питання Тимошенко

За словами Януковича, питання звільнення Тимошенко дуже масштабне, і відповісти на нього дуже швидко неможливо. Окрім того, президент підкреслив, що Україна, як демократична країна, має поважати правосуддя, тому питання екс-прем'єра має вирішуватися, насамперед, за законом.

Вирішення питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко можливе тільки у площині чинного в Україні законодавства, заявив президент Віктор Янукович у четвер, 21 листопада у Відні, відповідаючи на питання австрійських журналістів, коли Київ збирається виконати умову європейської сторони і звільнити екс-прем'єра.

"У будь-якому випадку, рішення питання Тимошенко можливе тільки у площині існуючих в Україні законів", - сказав Янукович.

Президент України підкреслив, що питання звільнення Тимошенко дуже масштабне, і відповісти на нього дуже швидко неможливо.

- Уряд Азарова зупинив підготовку до асоціації і починає переговори з Росією

Він додав, що Україна, як демократична країна, має поважати правосуддя, тому питання звільнення екс-прем'єра має вирішуватися, насамперед, за законом.

Він зазначив, що питання Тимошенко є дуже суперечливим. "Це така фігура в українській політиці, яка неодноразово стикалася з порушеннями законів у різні часи", - додав Янукович, зазначивши, що мова йде про справи, які було зафіксовано ще до нинішньої влади.

"Є питання, за якими Україні зазнає збитків", - додав президент.

Янукович також зазначив, що Тимошенко вже більше 20 разів не з'являлася на засіданнях суду, чим "практично блокує правосуддя".

Саме тому, зазначив він, сьогодні, коли питання Тимошенко розглядається в українському парламенті, виникає багато протиріч як між депутатськими фракціями, так і між окремими депутатами.

Як повідомлялося, 21 листопада Верховна Рада не підтримала жоден з шести внесених до порядку денного законопроектів, направлених на лікування екс-прем'єра Тимошенко за кордоном. Всі шість законопроектів не набрали понад 195 голосів, оскільки фракції Партії регіонів і Компартії України утрималися від голосування. !zn

Читайте також:

Рада розгляне "євроінтеграційні" законопроекти 22 листопада

Місія Кокса-Кваснєвського впевнена, що шанси на угоду про асоціацію ще є

Після провалу вирішення питання Тимошенко єврокомісар Фюле знову летить до України

Яценюк пригрозив Януковичу в'язницею за зрив євроінтеграції