UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович сподівається, що угоду про асоціацію Європарламент ратифікує до літа 2014 року

У президента є "певний оптимізм, що саме цей склад Європейського парламенту" ратифікує угоду про асоціацію України з ЄС.

Президент України Віктор Янукович сподівається, що Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом ратифікує чинний сьогодні склад Європейського парламенту. Про це голова держави заявив під час зустрічі з делегацією політичної групи Європейського парламенту "Альянс лібералів і демократів заради Європи".

"Ми також сподіваємося, що саме цей парламент, який буде мати повноваження ще до 2014 року, буде брати участь і в питаннях ратифікації цієї угоди між Україною і країнами Європейського Союзу. У нас є певний оптимізм, що саме цей склад Європейського парламенту зробить цей історичний крок разом з Україною", - заявив Янукович.

Зазначимо, що вибори до Європейського парламенту пройдуть у всіх державах-членах ЄС між 22 і 25 травня 2014 року.

Президент зазначив також, що дуже важливо, щоб у резолюції, яку готує Європейський парламент, було відображено позицію ЄП щодо підписання тимчасового застосування угоди про асоціацію.

Як відомо, Угоду про асоціацію Україна-ЄС було парафовано у 2012 році. Підписано документ може бути на саміті Східного партнерства у листопаді 2013 року у Вільнюсі.

Зі свого боку ЄС неодноразово озвучував кілька умов, при виконанні яких документ буде підписано. Серед них - реформа правоохоронної системи, вдосконалення виборчого законодавства, усунення вибіркового правосуддя, вирішення питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Разом з тим, країни-члени ЄС визначили обсяг тимчасового застосування угоди про асоціацію одразу ж після підписання документа без його ратифікації. Відповідне рішення було прийнято в рамках засідання комітету постійних представників країн ЄС (COREPER). Згідно з рішенням, відразу ж після підписання асоціації можна буде ввести в дію тимчасове застосування положень угоди Україна-ЄС, 90% в частині всеосяжної зони вільної торгівлі та понад 50% політичної частини. !zn

Читайте також:

Янукович розповів, як Україна допоможе Європі вийти з кризи

В Європі вірять, що рішення, яке дозволить підписати асоціацію з Україною буде знайдено

ПАРЄ прийняла резолюцію із закликом звільнити Тимошенко

Угода про асоціацію не вирішить питання працевлаштування українців за кордоном