UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович сказав голові Світового конгресу українців, що хоче вирішити питання Тимошенко

За словами голови СКУ Євгена Чолія, президент у розмові з ним визнав наявність "політичної волі" для вирішення питання Тимошенко, але поскаржився на відсутність законодавчих можливостей.

Президент Віктор Янукович на зустрічі з головою Світового конгресу українців Євгеном Чолієм, яка пройшла 27 серпня, заявив, що у нього є політична воля вирішувати питання Юлії Тимошенко.

При цьому Янукович зазначив, що українське законодавство не має відповідних механізмів для вирішення цієї проблеми, розповів в ефірі Радіо Свобода Євген Чолій.

"Щоб з президентом не сперечатися довго в цьому питанні, ми заявили йому, що будемо вдаватися до відповідних заходів, звертатися до комісії Кокса-Кваснєвського і до різних європейських структур, щоб вони дали конкретні рекомендації на підставі досліджень і прецедентів у таких питаннях - як можна це питання вирішити згідно з вимогами Європейського союзу", - сказав Чолій.

Нагадаємо, питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко зокрема і вибіркового правосуддя в цілому є одним з каменів спотикання на шляху укладення угоди про асоціацію ЄС і України, підписання якої очікується під час саміту у Вільнюсі в листопаді.

Лідер опозиції зараз відбуває семирічне ув'язнення за перевищення влади і службових повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році. У зв'язку з поганим станом здоров'я з травня 2012 року вона перебуває в Центральній клінічній лікарні №5 в Харкові.

Світовий конгрес українців об'єднує 20 мільйонів українців у 33 країнах світу. СКУ було визнано неурядовою організацією зі спеціальним консультативним статусом економічною та соціальною радами ООН. !zn

Читайте також:

Тимошенко передала Світовому конгресу українців, що євроінтеграція понад усе

Екс-посол США закликав Януковича проявити креативність у справі Тимошенко

Світовий конгрес українців закликав Януковича негайно звільнити Тимошенко