UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович хоче будувати Європу безпосередньо в Україні

Президент під час поїздки в Донецьку область роз'яснив зміст євроінтеграції - це перехід на європейські стандарти і будівництво Європи безпосередньо в Україні.

Саміт "Східного партнерства" у Вільнюсі стане підбиттям підсумків роботи України в напрямку євроінтеграції, особливо в останні три роки. Про це заявив президент України Віктор Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ в Світлодарську Донецької області, повідомляє президентська прес-служба.

"І якщо в листопаді буде укладено такий договір, - а у мене немає сумнівів, що він буде підписаний, - значить, ми досягли на даному етапі мети", - сказав Янукович, говорячи про Угоду про асоціацію з ЄС.

"Ми багато років займалися підготовкою країни до переходу на нові стандарти найрізноманітніших областях... Саме європейські стандарти - це вимога часу", - підкреслив президент.

Він нагадав, що Україна - експортоорієнтована країна, 60% продукції якої експортується в різні країни світу. "Модернізуючи нашу промисловість, наші підприємства, ми, перш за все, ставили завдання бути конкурентоспроможними", - зазначив він.

"Коли йдеться про європейську інтеграцію, ми говоримо про те, що перш за все ми повинні будувати Європу у себе в Україні", - підкреслив Янукович.

Він також зазначив, що, підписавши договір про зону вільної торгівлі, Україна одразу перейде на інші умови взаємовідносин із споживачами. "Ми отримаємо величезний ринок - 28 країн. Я впевнений в тому, що, отримавши таку можливість, ми отримаємо кращий фінансовий результат, і в обсягах реалізації продукції цей ринок відкриється зовсім по-новому", - сказав президент.

Говорячи про відносини з країнами Митного союзу, Янукович підкреслив, що "у нас немає ніякої необхідності ці відносини погіршувати". "У нас є необхідність їх поліпшувати, я думаю, ця необхідність є з двох сторін", - заявив президент. !zn

Читайте також:

Половина виборців Януковича хочуть в Європейський Союз

Три чверті виборців Януковича, як і раніше хочуть "другу державну"

Янукович рекомендував всій Україні рівнятися на Донбас