UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович через два тижні засудив напад на журналістів на мітингу опозиції

Президент закликав дати правову оцінку діям нападників на журналістів під час мітингу 18 травня.

Президент України Віктор Янукович засудив дії тих, хто порушив права журналістів і підняв руку на свободу преси 18 травня в Києві.

"Я категорично засуджую дії тих, хто порушив права журналістів і підняв руку на свободу преси. Як президент, закликаю відповідні інститути влади дати належну правову оцінку події, що відбулася у Києві 18 травня під час суспільно-політичної акції", - сказав Янукович у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер, 30 травня.

Нагадаємо, 18 травня на вулиці Велика Житомирська у Києві сталося зіткнення між прихильниками опозиції, які вийшли на акцію "Вставай, Україно!", і групою бритоголових молодих людей спортивної статури, які прийшли з "антифашистського" мітингу Партії регіонів.

Побачивши журналістів, які знімали те, що відбувається, "антифашисти" нанесли їм тілесні ушкодження. Постраждали кореспондентка 5-го каналу Ольга Сніцарчук і фотограф "Коммерсанта" Влад Содель.

Міліція під час інциденту не діяла. !zn

Читайте також:

Регіоналам роздали інструкцію, як "правильно" розповідати про побиття журналістів

"Колега" Вадима Титушко зізнався, що спортсмени працювали на Партію регіонів

У МВС уточнили: заступник начальника київської міліції відправлений на пенсію, а не звільнений через інциденти 18 травня

Лідер Молодих регіонів: Хлопці спортивної зовнішності з мітингів 18 травня - це не ми