UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як Рада голосувала за притягення Онищенка до кримінальної відповідальності: фоторепортаж

Перед голосуванням за зняття недоторканності Онищенко залишив територію України.

Парубій звернувся до Луценка і Регламентному комітету щодо Новинського
Парубій звернувся до Луценка і Регламентному комітету щодо Новинського
Онищенко планував балотуватися по одномандатному округу 93
Савченко відкриє свій фонд і буде незалежним політиком
Генпрокурор вважає, що правоохоронці діяли у рамках закону
Держфінансування отримали "Солідарність", "Народний фронт", "Самопоміч" та Радикальна партія
У першому читанні відповідний документ ухвалили у квітні 2018 року
Депутати відмовилися ускладнювати заробітки російським артистам в Україні
Єврооптимісти прокоментували ситуацію з Саакашвілі
Дивіться онлайн-трансляцію засідання Верховної Ради на DT.UA
Солом'янський суд розпорядився затримати Онищенка
Лідери фракцій поки у сесійній залі відсутні

У вівторок, 5 липня, Верховна Рада розглядала подання прокуратури на позбавлення недоторканності, затримання і арешт народного депутата Олександра Онищенка.

Перед початком пленарного засідання депутати від БПП Мустафа Найєм та Світлана Заліщук розмістили на президії плакат з гаслом "Онищенка під арешт". Засідання Ради супроводжувалося сварками за участі народних депутатів і генерального прокурора Юрія Луценка.

В результаті Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата України Олександра Онищенка. Відповідні постанови підтримали 275, 265 і 263 парламентарія відповідно.

За притягнення Онищенка до відповідальності проголосували більшість присутніх у сесійній залі членів фракцій "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Самопомочі" й Радикальної партії, а також половина депутатів від "Батьківщини". При цьому депутати з фракції "Опозиційний блок" та груп "Відродження" і "Воля народу", що складаються з колишніх регіоналів, або не голосували, або голосували проти

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що за даними прикордонної служби Онищенко 2 липня вилетів в Мінськ. Генпрокурор додав, що Онищенко може бути затриманий в будь-якій країні світу, за винятком Російської Федерації, "яка свідомо і відверто порушує всі міжнародні закони".

Як повідомлялося, 15 червня детективи НАБУ спільно з співробітниками САП і Нацполіції провели 37 обшуків у Києві, Дніпропетровську та Львові. Встановлена роль 20 учасників злочинного угруповання (його головою називають саме Онищенко), 11 з них уже затримано. За оцінками слідства, в результаті махінацій державі завдано до 3 млрд грн збитків.