UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яценюк запевнив, що до нового Кабміну не увійдуть олігархи та екс-міністри

До складу народного уряду мають увійти представники Майдану, такі як Ольга Богомолець, Ігор Луценко, Руслана.

До нового уряду не можуть увійти ті, хто були олігархами за минулої влади і входили у владу. Про це на засіданні парламенту у вівторок, 25 лютого, заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Ті, хто був олігархами і були при владі після 2010 року, не можуть бути членами Кабінету міністрів", - сказав Яценюк.

У той же час він зазначив, що до складу народного уряду мають увійти представники Майдану.

"Такі як Ольга Богомолець, Ігор Луценко, Руслана... Це ті люди, які асоціюються з перемогою і боролися за цю перемогу", - сказав Яценюк, назвавши й інших, менш відомих народу учасників Майдану, які також зможуть претендувати на членство в новому уряді.

Коло народної довіри, в яке увійшли лідери різних організацій Євромайдану, сформулювало критерії відбору до майбутніх міністрів Уряду народної довіри.

Зокрема, членами нового уряду не можуть бути учасники списку 100 найбагатших людей України, керівники органів виконавчої влади або працівники Адміністрації президента, які обіймають ці посади з початку 2010 року.

Окрім того, міністри формованого уряду повинні мати досвід роботи у відповідній галузі не менше 7 років, за винятком МВС, СБУ, Міноборони, причому 5 років - на керівній посаді. Серед інших вимог - непричетність до порушень прав людини і відсутність інформації про корупційну діяльність. !zn