UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яценюк вважає, що в Януковича до вересня ще є час відпустити Тимошенко на лікування

Якщо президент дозволить Тимошенко виїхати на лікування до Німеччини, Євросоюз може підписати угоду про асоціацію.

Якщо президент України Віктор Янукович дозволить екс-прем'єру України Юлії Тимошенко виїхати на лікування до Німеччини, Євросоюз може підписати з Україною угоду про асоціацію, вважає Арсеній Яценюк.

"Базова проблема відсутності законодавства (необхідного для підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС) існує. Але моє відчуття: якщо Янукович проявить політичну волю і дасть можливість Тимошенко отримати медичну допомогу в Німеччині, всі інші питання будуть не настільки важливими і дадуть можливість Європейського союзу дуже серйозно розглянути саме підписання асоціації", - сказав він.

ТАКОЖ: Німецькі лікарі впевнені, що лікування Тимошенко в Німеччині підвищило б повагу до Януковича

Він підкреслив, що якщо рішення про виїзд Тимошенко на лікування до Німеччини буде прийнято до вересня, то у Верховній Раді ще буде час до Вільнюського саміту прийняти необхідний пакет законів.

"А далі, у процесі виконання цієї угоди, ми, звичайно ж, будемо приймати не одиниці, а сотні законопроектів, оскільки ця угода не є імплементацією європейського законодавства", - сказав він.

Нагадаємо, раніше юридичні аспекти можливого виїзду екс-прем'єра для лікування за кордон у своїй статті для ZN.UA окреслив доктор юридичних наук Микола Хавронюк.

Раніше дочка екс-прем'єра Євгенія Тимошенко з посиланням на рекомендації німецьких лікарів з клініки "Шаріте" повідомила, що її мамі потрібна термінова операція, зараз стан здоров'я Тимошенко, за її словами, критичний.

Лікар клініки "Шаріте" Карл Макс Айнхойпль після огляду екс-прем'єра заявив, що обговорював з Тимошенко можливість оперативного втручання. Адвокат екс-прем'єра Сергій Власенко також заявляв про можливість операції. !zn

Читайте також:

Тимошенко не хоче, щоб її оперували українські лікарі

МОЗ хоче визначити необхідність операції Тимошенко після додаткового обстеження

Німецькі лікарі наполягають, що Тимошенко необхідна екстрена операція