UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яценюк впевнений, що Росія хоче почати Третю світову війну

Відповідальність за агресію на території України і підрив міжнародної безпеки лежить на керівництві РФ, вважає Яценюк.

Дії Росії щодо України, і зокрема, на Сході України, призведуть до більш глобального військового конфлікту. Про це у п'ятницю, 25 квітня, відкриваючи засідання Кабінету міністрів, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Спроби російської військової агресії на території України призведуть до військового конфлікту на європейському просторі. Світ ще не забув Другу світову війну. Росія хоче почати вже Третю світову війну. Вся повнота відповідальності за агресію на території України, за підрив міжнародної безпеки і стабільності лежить на керівництві Російської Федерації", - сказав він.

При цьому він запевнив, що Україна буде продовжувати виконувати женевські домовленості. "Уряд України і надалі буде сповідувати ідею виконання женевських домовленостей. Ми проведемо конституційну реформу, і ми звертаємося до Росії виконати те, що вона обіцяла, але не зробила жодного кроку", - сказав прем'єр.

Він закликав міжнародне співтовариство об'єднатися проти незаконних дій Росії на території чужої країни. "Підтримка Росією терористів в Україні є міжнародним злочином, і ми закликаємо все міжнародне співтовариство об'єднатися проти російської агресії", - додав прем'єр.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін назвав антитерористичну операцію у Слов'янську (Донецька область) злочином проти народу і пригрозив українській владі наслідками. !zn