UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яценюк, Тягнибок і Турчинов фігурують у справі про захоплення влади

Яценюк, посилаючись на генерального прокурора, розповів, що у справі за статтею про захоплення державної влади проходять 11 осіб.

Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов і Олег Тягнибок фігурують у справі про державний переворот. Про це розповів журналістам у п'ятницю лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Про це чітко щойно заявив генпрокурор. Це 109 стаття (захоплення державної влади) КК. За нею проходять Турчинов, Тягнибок, Яценюк і ще 8 осіб", - заявив він.

На питання, чи фігурує у цій справі лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко, Яценюк сказав, що не знає цього і каже "тільки те, що бачив".

У свою чергу, Віталій Кличко повідомив, що офіційно не отримував інформації про те, що він проходить у цій справі, або інформації про виклики на допити.

"Це питання до Пшонки, у мене інформації немає", - сказав він.

Разом з тим, представники Кличка пояснили, що його не було на Євромайдані в ніч перед розгоном демонстрації, а правоохоронці, згідно з їхніми заявами, розслідують саме події тієї ночі.

Як відомо, 8 грудня Служба безпеки почала розслідування у зв'язку з діями, які направлено на захоплення державної влади в Україні.

Нагадаємо, раніше Яценюк, говорячи про "план Б" щодо проведення дострокових президентських і парламентських виборів, заявив, що опозиція не допустила військового перевороту в країні. !zn