UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яценюк пообіцяв не допустити реалізації плану щодо захоплення сходу України

План щодо дестабілізації ситуації полягає в тому, щоб іноземні війська перетнули кордон і захопили східні області України, впевнений Яценюк.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що на сході країни реалізують план з дестабілізації ситуації.

"Я хотів би звернутися, у першу чергу, до всіх жителів східних областей України. Всім абсолютно зрозуміло, що йде реалізація антиукраїнського, антидонецького, антилуганського і антихарківського плану. Плану з дестабілізації ситуації, плану щодо того, щоб іноземні війська перетнули кордон і захопили територію країни, чого ми не допустимо", - сказав він, відкриваючи засідання уряду в понеділок, 7 квітня

Яценюк висловив упевненість, що жителі цих регіонів хотіли б жити в єдиній країні.

"Які-небудь інші заклики до федералізації є спробою знищення української державності за сценарієм, який написано РФ, мета якого - розчленування і знищення України. І перетворення частини України на територію рабства під диктатом РФ. Цього не буде", - запевнив прем'єр.

Він переконаний, що Україна сама зможе розібратися, як змінювати свою Конституцію і які повноваження віддавати регіонам. Прем'єр закликав жителів Сходу країни проявити відповідальність і зробити все, щоб зберегти цілісність України.

Яценюк також спростував інформацію про нібито відведення російських військ від українських кордонів.

"Фактично, ніхто жодних військ не відводив", - підкреслив він, зазначивши, що дані про те, що Російська Федерація відвела свої війська від кордонів, є "нічим іншим, як поки що проявом ознаки того, що вони хочуть показати нібито вони відвели війська".

За словами Яценюка, війська перебувають у 30-кілометровій зоні від українського кордону.

Він також зазначив, що багатотисячні мітинги, які проводили у східних регіонах ще місяць тому, "зникли", але зараз залишився радикальне коло осіб чисельністю до півтора тисяч осіб у кожній області "зі специфічним російським акцентом, які, координуючи свою діяльність зі спецслужбами іноземних держав, у неділю організували заворушення і пройшли шляхом захоплення адмінбудівель та дестабілізації ситуації.

Нагадаємо, що в неділю, 6 квітня, проросійські сили захопили будівлі облдержадміністрацій у Донецьку і Харкові, а також будівлю СБУ у Луганську. !zn

Читайте також:

У Луганську сепаратисти захопили зброю в будівлі СБУ