UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яценюк не виключає, що після Нового року Власенка посадять

Яценюк вважає, що Власенка можуть посадити напередодні розгляду справи Тимошенко в ЄСПЛ, який заплановано на початок 2014 року. Турчинов висловив думку, що влада робить усе для того, щоб позбавити екс-прем'єра захисту в суді.

Влада хоче посадити захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка під час Новорічних свят, перед розглядом справи Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ). Про це на брифінгу у вівторок, 24 грудня, заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Вони хочуть посадити Власенка, і якщо стосовно Тимошенко тільки один суддя Кірєєв розглядав справу, то для Власенка вони прийняли рішення (про участь - ред.) суддів, щоб легалізувати цю посадку. Вони хочуть це зробити на свята і таким чином позбавити Юлію Тимошенко захисту і простіше продемонструвати всім, що у них є справедливий суд, який садить за надуманими справами",- сказав він.

У свою чергу Олександр Турчинов підкреслив, що кримінальну справу стосовно Сергія Власенка вже передано до Печерського районного суду. "Мотивація одна. На підставі таких вигаданих, фальшивих справ, не тільки локалізувати захисника Тимошенко і кинути за ґрати, але і фактично позбавити лідера "Батьківщини" права на захист, особливо напередодні фінального розгляду її справи в ЄСПЛ",- сказав Турчинов.

Раніше повідомлялося про те, що Генпрокуратура України завершила досудове слідство у кримінальному провадженні за підозрою захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка у заподіянні тілесних ушкоджень колишній дружині Наталії Окунській.

Як відомо, 12 листопада Печерський райсуд Києва обрав захиснику екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергію Власенку запобіжний захід у вигляді застави. Суму застави визначено в розмірі 22 тисячі 940 гривень.

Також Власенку дозволено приїжджати до Харкова до своєї підзахисної Юлії Тимошенко, однак його зобов'язали здати свій закордонний паспорт. !zn