UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яценюк не виключає, що акції "Вставай, Україно" продовжаться восени

"Батьківщина" має намір восени продовжити боротьбу за права людей і відновити акцію "Вставай, Україно".

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк прогнозує, що всеукраїнська акція "Вставай, Україно" буде продовжена восени.

"Почнеться політичний сезон і, я думаю, що у рамках акції "Вставай, Україно!" ми продовжимо боротьбу за права людей", - зазначив Яценюк.

Зокрема, в рамках акції опозиція планує відвідати Крим. За словами депутата, опозицію багато критикують за прорахунки і пасивність, але, на його думку, опозиціонери роблять все, що в їхніх силах, використовуючи всі наявні ресурси і можливості.

Нагадаємо, акція "Вставай, Україно", організована партіями "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода", стартувала 14 березня. З мітингами опозиціонери пройшли практично по всім обласним центрам, серед вимог озвучувалися - відставка президента, призначення виборів у Києві, звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко тощо.

Акція повинна була завершитися у Києві 18 травня, але Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок і Віталій Кличко заявили про її продовження "аж до зміни влади в Україні". Однак з настанням літа мітинги затихли.

Втім, як пізніше заявив член фракції "Батьківщина" Арсен Аваков, опозиція прислухалася до рекомендацій екс-прем'єра Юлії Тимошенко і вирішила змінити формат акції: більше спілкуватися з народом безпосередньо, а не тільки на мітингах. !zn

Читайте також:

Аваков пояснив, чому Кличко не відвідує акції "Вставай, Україно!"

Соціологи рекомендували забути про акції протесту до осені

Яценюк заявив, що влада виділила 100 млн доларів на розкол "Батьківщини"