UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яценюк назвав Азарова боягузливим пацюком

Азаров і Захарчено не з'явилися до парламенту. "Тому що боягузи. Втекли, як пацюки", - заявив Яценюк.

Опозиція обурена відмовою прем'єр-міністра України Миколи Азарова і міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка прийти до парламенту на годину запитань до уряду, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Як так? Прем'єр-міністр, який забив на всю країну, повиганяв журналістів, дискредитував журналістів, і міністр внутрішніх справ, який був ключовою фігурою у провокаціях 18 травня, просто не з'явилися на день запитань до уряду", - заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Тому що боягузи. Втекли, як пацюки", - додав він.

Яценюк пообіцяв, що з наступного пленарного тижня опозиція доб'ється присутності у парламенті Азарова і Захарченка.

- Азаров відзвітує у Раді про побиття журналістів 18 травня і вигнання їх з Кабміну

Відповідаючи на питання, чи цікавилася опозиція, чому сьогодні уряд не представив звіт про виконання бюджету за 2012 рік та бюджетну резолюцію на 2014 рік, Яценюк сказав: "Тому що, по-перше, вони не готові до цього звіту. По-друге, щодо бюджетної резолюції до сьогоднішнього дня у них немає остаточного рішення".

Яценюк нагадав, що уряд вже три роки працює без програми діяльності. "У них не те що програми немає, у них ані прем'єра немає, ані міністра, який керував побиттям. Тому на наступному пленарному тижні будемо наполягати", - сказав він.

Як повідомлялося, Верховна Рада 24 травня під час години запитань до уряду повинна була заслухати прем'єр-міністра Миколи Азарова про ситуацію з побиттям журналістів 18 травня і видворенням їх із будівлі уряду 22 травня. Однак він до парламенту не прийшов. !zn

Читайте також:

Захарченко заперечує, що особисто спостерігав за провокаціями на мітингу опозиції

В Єврокомісії стурбовані інцидентом з побиттям журналістів у Києві

Азаров запевнив, що готовий захищати журналістів з кулаками