UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вступ України до НАТО не становить загрози для Росії — Блінкен

Держдеп відреагував на заяви Путіна щодо вступу України до Альянсу.

Державний секретар США Ентоні Блінкен висловив здивування заявою Владіміра Путіна про те, що вступ України до НАТО становитиме загрозу для Росії. Про це Блінкен проінформував журналістів на пресконференції за підсумками засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Ризі, повідомляє Європейська правда.

"Я бачив заяву і відверто кажучи, вона викликає подив, тому що ідея, що Україна становить загрозу Росії, стала б поганим жартом, якби ситуація не була такою серйозною. НАТО є оборонним альянсом. Ми не загроза для Росії. Ми не маємо агресивних намірів щодо Росії. Кожен крок, який ми робимо, спрямований на забезпечення того, що у нас на практиці є ефективні оборонні засоби для захисту членів Альянсу та партнерів", — сказав Блінкен.

Блінкен особливо наголосив, що все сказане стосується і країн-партнерів НАТО, до яких на даний момент належить і Україна, оскільки вся надана їм військова допомога спрямована на покращення їхньої обороноздатності при виникненні можливої агресії.

Раніше Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Йєнс Столтенберг заявив, що Росія не має права вето на вступ України до НАТО .

Навіщо Росія стягнула війська і що робити Україні — у справжніх мотивах Кремля розбирався Надзвичайний та Повноважний Посол України в Японії Сергій Корсунський: ”Натяки Путіна: навіщо Росія стягнула війська та що робити Україні”

Читайте також: Для тих, хто у танку — глава МЗС Британії передала “привіт” Росії

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що Росія готує широкомасштабний наступ на Україну за лекалами 2014 року.