UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВРУ закликала країни G7 дозволити Україні бити західною зброєю по території РФ

Звернення надішють до урядів та парламентів країн Сімки.

Верховна Рада України ухвалила звернення до парламентів та урядів країн-членів G7  із закликом зняти обмеження на використання Україною далекобійної зброї західного виробництва для ударів по військових цілях на території Російської Федерації. Як повідомив депутат Ярослав Железняк, ухвалу на засіданні 3 вересня №11537 підтримали 317 депутатів.

«Верховна Рада закликає … зняти всі обмеження на використання Україною далекобійної зброї західного виробництва для ударів по всіх законних військових цілях на території російської федерації, з яких атакують українських військових, цивільне населення та критичну інфраструктуру», - йдеться у тексті, який надішлють органам влади країн Великої сімки.

Уряди та парламенти G7 також просять  активізувати зусилля щодо надання Україні міжнародної військової допомоги, скоротити терміни її надходження.

Читайте також: Заклики дозволити бити по РФ далекобійною зброєю: Зеленський відреагував на Лаврова, який вирішив «побрязкати» ядеркою

Нещодавно міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Україна передала США список цілей на території Росії, які ЗСУ хочуть уразити з допомогою далекобійних ракет ATACMS.

Чому західні партнери України не дають нам ракети дальністю до 500 км? Чому так бояться, що Київ ударить ними вглиб території Росії? Про те, чи змінить Захід свою позицію, які аргументи Києва можуть уплинути на наших західних партнерів, – у статті Володимира Кравченка на «Далекобійні ракети. Шість причин, через які США не дають Україні бити вглиб Росії».